Divadelné predstavenie

Picture-Taker-dHHT38
Dňa 15. decembra 2014 navštívilo našu školu divadlo Clipperton z Banskej Bystrice. Svojím predstavením „Zlatá rybka" nám nielen spríjemnili dopoludnie ale poukázali aj na ľudské vlastnosti, ktorým sa treba vyhýbať, aby človek nebol nešťastný.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Mikulášska nádielka

Picture-Taker-nDsVV6
V piatok 5.12.2014 zavítala mikulášska nálada aj do našej školy. Už od rána bolo na učiteľoch i žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Panovala tu sviatočná nálada, akoby sa duch Sv. Mikuláša vznášal nad učiteľskými katedrami i žiackymi lavicami.

Žiaci zaplnili tabule mikulášskymi rýmovačkami o neskúšaní a neučení sa. Všetci prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli sv. Mikulášovi predviesť, čo všetko dokážu.

Sv. Mikuláš postupne navštívil všetky ročníky a rozdal balíčky so sladkosťami. Výdatnú pomoc mu pri tejto náročnej činnosti zabezpečili niektorí žiaci z deviateho ročníka, prevtelení do anjelov a čertov.

Deň sv. Mikuláša vniesol medzi školské lavice vánok sviatočnej adventnej nálady, ktorá vyvrcholí vianočnými sviatkami.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Poznávacia exkurzia - super zážitok!

Picture-Taker-DiA7Le
Dňa 20. októbra 2014 sme navštívili očarujúci Dream park Ochaby. Naša cesta autobusom za poznaním a zábavou nám pomerne rýchlo ubehla, pričom sme obdivovali krásy jesennej prírody a tešili sa na vstup do Poľskej republiky. Po príchode do parku sme si najskôr vychutnávali "pocit samoty". Vedeli sme, že park bude patriť len nám!

Po chvíľke čakania k nám zavítala usmievavá sprievodkyňa, ktorá svojou ľúbozvučnou polštinou vzbudila u nás obrovský záujem o spoznávanie miniatúrnych pamiatok UNESCO a Siedmich divov sveta - Sochy slobody v New Yorku, Eiffelovej veži v Paríži, Sochy Krista Spasiteľa v Rio de Janeiro, pyramídy Chichen Itza v Mexiku,......

Naše pohľady však stále smerovali k "prevrátenému modrému domu", kde sme veľmi ťažko odolávali "zemskej priťažlivosti". Po náročnej prehliadke domu a trochu "rozveselení" sme pokračovali v skúmaní pohybujúcich sa dinosaurov, ktorí nás aj priateľsky "pozdravili". V Oceanáriu sme sa ocitli v predhistorickej ére, kde na nás "zaútočli" predkovia morských živočíchov. V Tropikáriu sme si prezreli sladkovodné rybičky žijúce v Amerike, Ázii a v Austrálii.

Najviac zábavy a napätia sme si užili pri sledovaní Toy Story a Frankensteina v 6D prevedení.Po chvíľke oddychu nasledoval náš prechod kukuričným labyrintom, ktorý bol sprevádzaný "pádmi" a hľadaním spiatočnej cesty. Svoju odvahu sme si mohli poniektorí otestovať v lanovom parku, kde vo výške 6 a 8 metrov sme dokázali prekonať svoj strach a nadobudli sme horolezecké schopnosti a zručnosti. Po absolvovaní všetkých atrakcií, príjemne unavení a plní dojmov sme zamierili do Čadce, kde sa nám podarilo minúť ušetrené vreckové. Exkurzia sa nám veľmi páčila, splnila svoj edukačný cieľ a vyčarovala nám krásne úsmevy na tvári.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Dni plné radosti a zdravého maškrtenia

Picture-Taker-PToa5i
Pri príležitosti Svetového dňa mlieka - 25.09.2014 a Svetového dňa výživy - 16.10.2014 žiačky ôsmeho ročníka pripravili pre " malých i veľkých maškrtníkov" osviežujúce mliečne koktejly a "vitamínovú bombu" v podobe ovocných pohárov.

Cieľom programu podporujúceho zdravý životný štýl je prostredníctvom projektov, zážitkového vyučovania a pracovnej aktivity dievčat informovať žiakov o výživnej hodnote mlieka, mliečnych výrobkov, ovocia a zeleniny.

Milí žiaci, svoje "chuťové poháriky" si môžete opäť otestovať 11.11. a 09.12.2014 na chrumkavých vaflách. Čítať ďalej

Komparo 2014

Dňa 6.11.2014 si žiaci 8.a 9. ročníka overia svoje doposiaľ získané vedomosti v projekte Komparo. Do tohto projektu sa naša škola každoročne zapája. Je to pre žiakov tréning pred oficiálnym testovaním, ktoré čaká deviatakov v apríli.

Následne si môžu žiaci na internetovej stránke www.exam.sk pozrieť výsledky testov a zhodnotiť tak svoju úspešnosť. Čítať ďalej

Európsky deň jazykov

V piatok, 26.9.2014 - na Európsky deň jazykov sme mali na našej škole významnú návštevu. Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa tešili na hodinu angličtiny, ktorá sľubovala zážitok a super skúsenosť. Tak aj bolo. Na hodinu neprišla len pani učiteľka, ale priviedla i návštevu. Mladý, usmiaty, "originál Angličan", pán Snowball. Besedoval so žiakmi, hovoril o sebe, o živote v Anglicku i v Južnej Afrike.Všetko pekne v angličtine! Všetci si tak mohli vyskúšať, aké to je - počuť angličtinu v "originálnom podaní" a zapojiť sa do debaty. Skúsenosť to bola naozaj úžasná! Panovi Snowballovi veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na stretnutie - snáď opäť o rok. Čítať ďalej

Súťaž „Mladý zdravotník I. a II. stupňa“

Picture-Taker-1rLwiw
Dňa 23.6.2014 si opäť otestovali svoje znalosti a zručnosti z poskytovania prvej pomoci naši „Mladí zdravotníci I. a II. stupňa" v regionálnom kole v Žiline. Obidve družstvá obsadili pekné 3. miesto. Gratulujeme.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Školská exkurzia do Martina

Picture-Taker-G6Ykzp
22. 5. 2014 sa žiaci piateho, siedmeho a ôsmeho ročníka vybrali do kultúrneho a historického centra Turca - do Martina. Cieľov mali hneď niekoľko.

Ako prvé navštívili Múzeum slovenskej dediny, kde okrem drevených domčekov z oblasti Liptova, Oravy a Turca videli repliku drevenej školy z Petrovíc ,a tak mali možnosť vidieť, ako sa učili ešte ich starí rodičia.

Ďalšou zastávkou bol Pamätný dom Jozefa Cígera Hronského. Okrem architektonicky zaujímavej vily navrhnutej samotným spisovateľom, sa žiaci v interaktívnych cvičeniach a videu dozvedeli mnoho informácií o životných osudoch a tvorbe jedného z najvýznamnejších slovenských spisovateľov.

Po krátkej návšteve Národného cintorína sa všetci vrhli do kolotoča nákupov v obchodnom centre Tulip a bohatší o darčeky pre rodinu, príp. pre seba sme zamierili ku Kolároviciam. Čítať ďalej

Ochrana človeka a prírody

Picture-Taker-9AbGV8
V dňoch 9.- 30. mája 2014 naši žiaci absolvovali dvojdňový kurz zameraný na ochranu života a zdravia a účelových cvičení, ktorý sa realizuje ako prierezová tematika prostredníctvom predmetov Štátneho vzdelávacieho programu.

Prvý deň sa uskutočnilo teoretické a praktické vyučovanie s týmto obsahom:

● riešenie mimoriadnych udalostí

● zdravotná príprava

● bezpečné správanie

● dopravná výchova

● pobyt v prírode


Na druhý deň nasledoval turistický pochod, kde si žiaci pod vedením triednych učiteľov získané vedomosti a zručnosti rozšírili a overili v praxi.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Výchovný koncert

Picture-Taker-3TYUnX
„Križovatky vlastných ciest" je názov výchovného koncertu, ktorý nám predstavili profesionálni hudobníci z umeleckej spoločnosti LETart zo Žiliny dňa 29. mája 2014.

V melodických rockových piesňach, ktoré boli sprevádzané motivačným slovom s vizuálnou projekciou boli vyzdvihnuté pozitívne hodnoty života na najvyšší piedestál. Naopak, šikanovanie, rasizmus, ohováranie, klamstvo či intolerancia boli v programe prezentované ako etické dno.

Mladí umelci takto navodili neopakovateľnú atmosféru, ktorá udržala divákov v dobrej nálade počas celého koncertu a donútila každého k zamysleniu sa nad problémami, ktoré sú žiaľ súčasťou ľudí , ale i detí v školách.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Divadelné predstavenie Popoluška

V piatok 23. mája 2014 do našej školy opäť zavítalo divadlo Clipperton z Banskej Bystrice. Moderne spracované divadelné predstavenie Popoluška sa žiakom veľmi páčilo. Čítať ďalej

Drotárska krošňa

7. júna 2014 sa uskutoční 34. ročník pochodu Drotárska krošňa. Zraz účastníkov je do 8.00 hod. pred ZŠ Kolárovice.

Trasa pochodu:

Papradno - Stratenec - Veľký Javorník - Greguše - Magale - Kolárovice.

Je to stredne náročná trasa, dlhá asi 30km. Odvoz do Papradna je zabezpečený.

Účastnícky poplatok je: deti do 15 r. - 1€, dospelí - 2€.

Pripravené je aj občerstvenie a suvenír.

Všetkých priaznivcov turistiky srdečne pozývame do našich prekrásnych Javorníkov. Čítať ďalej

Biologická olympiáda

15. 5. 2014 sa uskutočnilo okresné kolo BIO. Žiačka Lea Tomková zo 6.roč. absolvovala túto súťaž medzi účastníkmi v okresnom kole v Žiline, keďže bola ako jediná prihlásená v Bytči.

Skončila teda na 1.mieste za okres Bytča, no čo je potešujúce, so svojimi vedomosťami by obstála aj medzi najlepšími žiakmi v okrese Žilina.

Gratulujeme! Čítať ďalej

Oslavy Dňa matiek

Každoročné oslavy ku Dňu matiek sa uskutočnili v nedeľu 11.5.2014 v Kultúrnom dome v Kolároviciach.

Naši žiaci pod vedením triednych učiteliek si uctili všetky mamičky a staré mamičky pekným kultúrnym programom a tak vyjadrili svoju lásku a vďaku za všetko, čo pre nich robia a znamenajú. Čítať ďalej

Slávik Slovenska

6. mája 2014 sa v priestoroch Základnej umeleckej školy v Bytči uskutočnilo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska.

Súťažiaci vystupovali v krásnych ľudových krojoch a zaspievali 2 ľudové piesne.

Našu školu reprezentovala Monika Krajčíová, žiačka 7.roč., ktorá obsadila pekné 3. miesto.

Gratulujeme! Čítať ďalej

Volejbalová súťaž

Dńa 20. marca 2014 sa dievčatá: Mária Hladenová, Alžbeta Hornáková, Erika Uherková, Miroslava Hrtánková, Soňa Hrtánková, Izabela Kaštanová, Simona Chlebinová, Paulína Komadová, Anna Mária Kytková z našej školy zúčastnili obvodného kola vo volejbale v Bytči a obsadili krásne druhé miesto.

Všetkým srdečne blahoželáme. Čítať ďalej

Pytagoriáda

Na OK v Pytagoriáde boli úspešní riešitelia:

v kategórii P3: Júlia Šimáková

v kategórii P4: Karol Kalabus

Gratulujeme ! Čítať ďalej

Hviezdoslavov Kubín 2014 - školské kolo

Picture-Taker-X1yBOD
Recitačnú súťaž Hviezdoslavov Kubín poznajú malí, veľkí žiaci a v neposlednej rade aj rodičia, ktorí si ju určite pamätajú ešte zo školských lavíc. Je to súťaž, ktorá má svoju tradíciu a dobré meno. Aj to jej jeden z dôvodov, prečo sa do nej už tradične zapájajú aj žiaci našej školy. V tomto roku školské kolo prebehlo 17. marca a zúčastnili sa ho tí najlepší recitátori zo všetkých ročníkov (okrem prváčikov). Súťažiacich bolo spolu dvadsať a súťažili v troch kategóriách v žánri poézie aj prózy.

Všetci zúčastnení dokázali, že umelecké slovo im nie je cudzie, ale vyhrať všetci nemôžu, a tak porota rozhodla nasledovne: v 1. kategórii, v poézii zvíťazil Karol Kalabus zo 4. ročníka, v próze T. Dunaj z 2. ročníka. V 2. kategórii, v poézii zvíťazil Dominik Šimák zo 6. ročníka, v próze Natália Gáliková zo 6. ročníka. V 3. kategórii, v poézii zvíťazila Miroslava Hrtánková z 9. ročníka, v próze Zuzana Michalíková z 8. ročníka. Výhercom gratulujeme a prajeme im veľa šťastia, pretože budú našu školu reprezentovať aj na okresnom kole HK, ktoré sa uskutoční 1. 4. 2014 v Bytči.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Okresné kolo FO

Dňa 14. marca sa v Bytči uskutočnilo OK FO. Z našich žiakov sa na 4. mieste v kategórii E umiestnil J.Gácik z 9.roč.
Srdečne blahoželáme. Čítať ďalej

Karneval 2014

Picture-Taker-aUbOaT
Dňa 23.1.2014 sa uskutočnil žiacky karneval v telocvični školy. Najkrajšie masky sme odmenili sladkou odmenou.

FOTOGALÉRIA Čítať ďalej

Geografická olympiáda - boli sme úspešní !

Blahoželáme našim skvelým žiakom:

1. Michalovi Kecíkovi - 1. miesto /6. roč./

2. Lei Tomkovej - 2. miesto /6. roč./

3. Martinovi Várošovi - 1. miesto /9. roč./

za vynikajúce teoretické vedomosti a praktické zručnosti pri objavovaní našej planéty Zem, ktoré dňa 6.2.2014 uplatnili v okresnom kole GEO.

Cesta za poznávaním prírody a skúmaním zákonitosti Zeme sa pre Michala Kecíka ešte nekončí, pretože dňa 2.4.2014 bude našu školu reprezentovať v krajskom kole GEO.

MIŠKO, držíme palce! Čítať ďalej